logo tr marketing
Home » Te grote afbeeldingen op je website

Te grote afbeeldingen op je website

Het belang van niet te zware afbeeldingen voor op een website

Afbeeldingen zijn een belangrijk onderdeel van veel websites. Ze kunnen helpen om de inhoud van de website te verduidelijken, te verfraaien en te verlevendigen. Het is echter belangrijk om te zorgen dat afbeeldingen niet te zwaar zijn. Te zware afbeeldingen kunnen de laadtijd van de website vertragen, wat kan leiden tot een slechte gebruikerservaring en een lager positie in Google.

Wat zijn de specificaties van een goede afbeelding?

Een goede afbeelding is:

  • Relevant voor de inhoud van de pagina.
  • Van hoge kwaliteit.
  • Niet te groot.

Hoe helpt de snelheid van een pagina je hogerop te komen in Google?

De snelheid van een pagina is een van de factoren die Google gebruikt om de ranking van websites in de zoekresultaten te bepalen. Websites met een snelle laadtijd worden hoger gerangschikt dan websites met een langzame laadtijd. Dit komt omdat Google wil dat gebruikers een goede gebruikerservaring hebben wanneer ze zijn zoekopdrachten uitvoeren.

Tips voor het optimaliseren van afbeeldingen voor je website

Hier zijn een paar tips voor het optimaliseren van afbeeldingen voor je website:

  • Gebruik de juiste afbeeldingsformaten. Voor foto’s is JPEG het beste formaat, voor afbeeldingen met veel tekst is PNG het beste formaat.
  • Verklein de afbeeldingen met een afbeeldingscompressor. Er zijn veel verschillende afbeeldingscompressors beschikbaar, zoals TinyPNG en JPEGmini.
  • Gebruik de juiste afbeeldingsnaam. De afbeeldingsnaam moet relevant zijn voor de inhoud van de afbeelding.
  • Gebruik alt-teksten voor afbeeldingen. Alt-teksten zijn tekst beschrijvingen van afbeeldingen die worden weergegeven als de afbeelding niet kan worden geladen. Lees hier meer over Alt teksten.

Conclusie

Door de tips in dit blog te volgen, kun je ervoor zorgen dat de afbeeldingen op je website niet te zwaar zijn en dat je website snel laadt. Hierdoor verbeter je de gebruikerservaring en je positie in Google. Heb jij hulp nodig met te grote afbeeldingen op je website? Stuur een bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven